Ikääntyvän koiran kipu

 

midi

Tuossahan tuo Donna nyt ihan innoissaan nuuskuttaa takapihan pensaikossa, onneksi. Ikää on tällä perhoskoiran ja chihun sekoituksella jo yli kolmetoista vuotta. Pari kuukautta sitten huomasin, että Donna alkoi olla paljon ärtyneempi kuin aiemmin. Lenkille lähtö oli vähän haasteellista, kun Donnan systeri oli ihan innoissaan jo menossa etuovella, mutta Donnaa sai houkutella ihan tosissaan. Donnalla havaittiin pari vuotta sitten sydänvika, ja kun tuota ikääkin on, ajattelin että rasitus se on, joka estää entisenlaisen liikkumisen ja innostuksen.

Satuin sitten lukemaan lehdestä artikkelin, jossa puhuttiin koiran kivusta. Jäin miettimään, että voisiko kyse olla kuitenkin siitä, eikä ikääntymisen aiheuttamasta väsymyksestä ja ärtymyksestä. Päätin lopulta kaiken varalta käyttää Donnaa eläinlääkärillä.

Eläinlääkäri totesi, että suurella todennäköisyydellä nivelissä on kulumia, ehkä nivelrikkoa.

Nyt on meneillään kipulääkekuuri, ja seurailen, vaikuttaako jotenkin. Hiukan hirvittää antaa mitään lääkettä, kun tuohon sydämeenkin on jo oma lääkityksensä. Että tuleeko siitä jotain haittavaikutusta tai sellaista.

Kyllähän se varmaan niin on, että vanhalla koiralla kolotuksia on erilaisia, joten jonkinlaiseen pysyväänkin käytösmuutokseen pitänee varautua. Toisaalta tietysti haluaisi ajatella, että pystyisi varmistamaan hyvän loppuelon niin rakkaalle lemmikille. Seuraillaan tilannetta, ainakin toistaiseksi suunta vaikuttaa hyvältä.

Annika ja Donna